De route

Dag 1 – 8 september Van Parijs naar Laon

Op 8 september start de fietstocht om 9 uur nabij Parijs naar Laon. Na ongeveer 70 kilometer zal een korte koffie pauze zijn met daarna nog een stop voor de lunch. De eerste kilometers zijn gevuld met culturele trekpleisters, waarna we de vlakke wegen volgen die uitmonden bij de Theux.

Vanaf daar passeren we zowel grotere wegen als smalle geasfalteerde fietspaden, richting het prachtige Soissons. Met mooie afdalingen en korte klimmen, zullen we aan het einde van de dag aankomen in vestingstad Laon.

Dag 2 – 9 september Van Laon naar Dinant

Na het opwarmen door de mooie Franse straatjes van Laon, rijden we door over fraaie rechte lijnen richting Marle. Een laag heuvelachtig gebied van zo’n 14 kilometer leidt ons naar Vervins. Daar komen we aan de voet van een korte klim en passeren we Hirson, waarna we met een mooie afdaling de landsgrens van België zullen oversteken.

Eenmaal in België fietsen we door vlakke bosrijke gebieden op weg naar onze laatste bestemming van de tweede dag. Ontdek het prachtige afwisselende landschap en overnacht in het mooie rustgevende Dinant, pal aan de Maas. Ook vandaag hebben wij bij 75 en 110 kilometer weer een koffie en lunch stop.

Dag 3 – 10 september van Dinant naar Eindhoven

Vanuit Dinant starten we de derde dag met een mooie route langs de Maas. De rivier leidt ons naar het Belgische Namen. In fraaie rechte lijnen vervolgen we onze route over de brede geasfalteerde wegen van Waals Gewest. Vlak voorbij Geldenaken en vlak voor Hoegaarden, rijden we Vlaanderen in om een eerste koffiepauze in te lassen.

Daar passeren we Tienen, Diest en Lommel om na de lunch via het prachtige natuurreservaat De Plateaux-Hageven, Nederland in te rijden. Met nog zo’n 26 kilometer te gaan tot Eindhoven, is de dag vanaf hier rustig uit te fietsen door onze mooie provincie Noord-Brabant.

Dag 4 – Zondag 11 september van Eindhoven naar Zwolle

De laatste dag gaat van start in Eindhoven! We beginnen de dag met een rit naar Nijmegen, waar we opnieuw de Maas zullen oversteken. Vanuit daar fietsen we verder door het Gelderse landschap en steken we de Waal en de Nederrijn over, op weg naar Arnhem waar wij van een lunch zullen genieten.

Vanuit daar fietsen we precies tussen Het Nationale Park de Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom door, om uit te komen in Apeldoorn. De laatste 40 kilometer leiden ons naar eindbestemming Zwolle, waar je feestelijk, groots en warm onthaald wordt op de finishlijn!

Scroll to top